Zprávy o činnosti skautského oddílu během pandemie Covid-19, nabídka různých aktivit

Milí rodiče či náhodní návštěvníci našich stránek!

Navzdory všudypřítomným omezením, chmurám a nepříliš šťastným vyhlídkám členové našeho oddílu zachovávají veselou mysl, protože nás koronavirus nedostal! Ne ve smyslu, že bychom snad byli imunní. Daří se nám ale dál zachovat činnost z oddílu a máme z toho velikou radost. O tom, jaké aktivity podnikáme, bychom Vás rádi informovali, neboť k některým z těchto aktivit se mohou připojit i Vaše děti, jiné naopak mohou využít nejstarší členové domácností.

Vzhledem k tomu, že osobní setkávání není možné (a tedy nemůžeme realizovat naše pravidelné družinové schůzky), začali jsme s tzv. schůzkami na dálku. Každý týden mohou děti navštívit schránku, která obsahuje zadání zábavných a naučných úkolů pro jednotlivé skautské družinky (rozděleny dle věku a pohlaví dětí). Schránka obsahuje i odměnu za již splněné úkoly a informace o dalším umístění schránky (toto umístění je vždy dále od obce tak, aby si mohly udělat děti ke schránce výlet s rodinou a minimalizovalo se riziko kontaktu s dalšími osobami, schránka je rovněž vybavená desinfekcí a pro účast na schůzkách na dálku platí i další pravidla předcházející nákaze virem Covid-19). K těmto schůzkám je možno kdykoliv se připojit, stačí napsat na emailovou adresu oddil.ponavka@gmail.com, že máte o toto zájem (v emailu uveďte i věk a pohlaví dítěte/dětí, které se mají zúčastnit), my Vám obratem zašleme instrukce a informaci o aktuálním umístění schránky.

Rádi bychom nabídli pomoc těm, kteří jsou současnou situací jakkoliv zasaženi. Můžeme Vám nakoupit, vyřídit pochůzky, vyvenčit pejska, nebo si s Vámi prostě jenom popovídat. V případě, že byste jakoukoliv pomoc využili a uvítali, neváhejte se na nás obrátit. Více informací se dočtete v přiloženém letáčku.

V současné době probíhá i tradiční 20. charitativní jarmark, ač v poměrně netradiční formě – na dálku. Naše skautky a skauti ve svých domovech s pomocí rodičů napekli perníčky, které se následně v rámci jarmarku prodaly, přičemž výtěžek z tohoto prodeje poputuje spolu s celkovým výtěžkem z jarmarku na podporu dětí v Sýrii zasažených válkou. Pro velký úspěch jsme se rozhodli akci zopakovat – pokud byste se snad chtěli připojit, je to možné! Napečte s dětmi perníčky, tyto rozdělte do pytlíčků po pěti kusech a do každého pytlíčku dejte lísteček s krátkým vzkazem pro kupující. Následně tyto perníčky doneste do neděle 29. 11. na adresu naší skautské klubovny (Koretina 486/33, Lelekovice) a vložte do plechové bedny na stole u hlavního vchodu do domu. Perníčky budou v neděli odpoledne prodány na zahradě (za dodržení přísných hygienických opatření) a výtěžek se přidá k ostatním výtěžkům z akce. Budete velice vítáni i při případném nedělním nákupu!

Na závěr přejeme všem hodně zdraví, síly, a především radosti v těchto těžkých časech!

Julie Přikrylová

vůdkyně 1. lelekovického skautského oddílu Ponávka

Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *